Examenstress

Ieder jaar in mei barst de examenkoorts los. Gespannen zijn voor een examen is gezond. De spanning helpt je alert te zijn en beter te presteren. Dit is gezonde stress. Maar sommige leerlingen hebben last van zoveel spanning, dat de stress hen teveel wordt. Er is dan sprake van examenstress.

Je kunt klachten ervaren als slecht slapen, hoofdpijn, buikpijn, hartkloppingen, gejaagd gevoel, nervositeit. Vooral voor deze leerlingen is het zinvol om te leren hoe je zelf je spanning kunt reguleren. De angst om te falen kan namelijk verlammend werken, en uiteindelijk leiden tot slechtere prestaties.

 

Gewoon Ademen hanteert een werkwijze die zich aanpast aan de deelnemer. Dit in tegenstelling tot bijvoorbeeld yoga waar de deelnemer zich aanpast aan de methode.

Adem en ontspanningstherapie biedt oefening en behandeling op maat. Wat voor de één goed werkt is voor de ander ongeschikt of zelfs onprettig.

 

4 behandelingen zijn al voldoende om te weten in hoeverre je vermogen tot ontspanning in balans is en wat voor jou geschikte oefeningen zijn die je kunt toepassen in het dagelijks leven. Resultaat is balans tussen spanning en ontspanning. Je functioneert beter en voelt je beter.

 

Meld je aan voor een afspraak via email nelly@gewoonademen.nl of neem telefonisch contact op via 06-18365736.

 

examenstress exit