Week van de werkstress

Gewoon Ademen besteedt aandacht aan werkdruk en werkstress in de landelijke week van de werkstress 

Heeft u last van spanningsklachten? Heeft u last van werkstress? Gewoon Ademen, praktijk voor adem en ontspanning biedt u op vrijdag 7 november gratis en vrijblijvend de mogelijkheid om een check te doen op het gebied van (stress)klachten en ademklachten. Aanmelden kan telefonisch bij Nelly Lugtenberg via 06-18365736 of per email nelly@gewoonademen.nl. Gewoon Ademen, is gevestigd in Raalte aan de Melisse 3, in het pand van Fysiotherapie Salland.

 

De waarde van spanningsregulatie in de behandeling van burn-out is recent uitgebreid onder de aandacht gebracht in o.a. de bedrijfsgeneeskunde. Een waardevol artikel is geplaatst in het Tijdschrijft voor Bedrijfs- en Verzekeringsgeneeskunde  ‘Spanningsregulatie in de behandeling van burn-out, een exploratief onderzoek’. Klik hier voor het hele artikel

 

Landelijke week van de werkstress 

Ruim een op de acht werknemers in Nederland heeft last van werkstress. Een derde van het werkgerelateerde verzuim vindt zijn oorzaak in psychische ziekten. Daarmee is stress op de werkvloer beroepsziekte nummer één. Het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid houdt daarom van 3 tot en met 6 november samen met Minister Asscher de Check Je Werkstress Week.

 

In Nederland lopen jaarlijks bijna 1 miljoen mensen het risico op een burn-out of een andere werk gerelateerde psychische ziekte. Signalen als slapeloosheid, aanhoudende hoofdpijn of oververmoeidheid worden vaak niet op tijd herkend. Twaalf procent van de werknemers heeft last van een burn-out of zit er tegen aan. Bij vele organisaties zijn er collega’s of werknemers die vanwege werkstress thuis zitten of die de werkdruk niet of  nauwelijks aan kunnen.

 

De Check Je Werkstress campagne wil werkstress bespreekbaar maken en daarmee verzuim op de werkvloer voorkomen. Tijdens de  week komen verschillende thema’s rondom werkstress aan bod. Doe de test om de werkstress te checken : Test werkstress 

Bron: Rijksoverheid

 week van de werkstress