Over Gewoon Ademen

Praktijk voor adem en ontspanning | Nelly Lugtenberg

 

Gewoon Ademen onderzoekt of uw klacht of probleem samenhangt met spanning en helpt u onnodige spanning te verminderen. Dat doen we door het helpen herstellen van een natuurlijke en ontspannen adembeweging. U wordt zich bewust van lichamelijke en mentale gespannenheid. U krijgt inzicht in hoe u met spanning omgaat en leert hoe u zelf uw spanning kunt reguleren. Zo ontstaat er balans tussen spanning en ontspanning.

 

Spanning en adem

Spanning is nuttig. Ieder mens bouwt spanning op, om in tijden van drukte of stress te kunnen blijven functioneren. Maar als de spanning in het lichaam blijft, terwijl de oorzaak is verdwenen, dan ontstaan klachten.
Klachten kunnen dus samenhangen met een verhoogde spanning die eigenlijk onnodig is. Door allerlei factoren (stressoren), in de omgeving of vanuit uzelf, kan zich langzaam een teveel aan spanning in het lichaam opbouwen. Misschien bent u zich daar niet eens van bewust. Vaak wordt deze onnodige spanning een vertrouwde toestand die u zelf nauwelijks voelt, maar die een voedingsbodem vormt voor klachten.

 

Aan het ademen kun je spanning afmeten. Iemand die gespannen is, krijgt een ander adempatroon. Als u zich bewust bent van uw manier van ademen, dan bent u zich ook bewust van hoe het met u is.